Zoek de kunst in jezelf.....                 

De wondere wereld van paddenstoelen.....

Plaatjeszwammen, buiszwammen en gaatjeszwammen en zwammen zonder plaatjes of gaatjes....
Je kunt het niet verzinnen, maar zo geen romantische namen voor de prachtige paddenstoelen die je kunt vinden in de natuur. Ze groeien uiteenlopend van ergens frequent tot  heel zeldzaam. Paddenstoelen zijn gebonden aan bomen of andere waardplanten en soms zelf beschermd omdat ze op de rode lijst staan. Als je goed zoekt vindt je ze het hele jaar door.  Maar de meeste mensen associëren paddenstoelen met de herfst. En het is weer herfst dus kun je weer met hartenlust in de wereld van de paddenstoelen duiken.  Dat doe ik dan ook meestal ............ ;-)

Je kunt je het bijna niet voorstellen maar tussen 420 en 350 miljoen jaar geleden, toen bomen niet groter werden dan een paar meter, stond de aarde vol met reusachtige paddenstoelen. Deze oude organismen werden tot wel 8 meter hoog en één meter breed.
Tot op de dag van vandaag is het schimmel nog steeds het grootste organisme op aarde. En precies je raad het al.
Paddenstoelen zijn schimmels. Handig en heel nuttig in de natuur. Soms mysterieus en met bijzondere leefwijzes. Sommige bevatten stoffen waarmee hallucinaties mee opgewekt kunnen worden. Al eeuwenoud en vroeger zelf geassocieerd met religie.
Fascinerend eigenlijk!

Het zijn ook paddenstoelen die menig een de verbeelding tart. Inmiddels door elke macro - fotograaf wel eens gefotografeerd.
Ze zijn prachtig om hun textuur, stelen en hun hoedjes en zeer interessant om er meer van te  weten te komen.
Dus ook om ze te fotograferen...................Mijn fantasie wordt altijd geprikkeld op mijn boswandelingen.
Niet zo gek als je kijkt naar zaken waardoor je creatiever wordt. Wist je dat?

Ik geef je hier dus wat tips om creatiever te worden...

Vermijd Routine in je foto's. De mens is van nature een routinediertje. We worden wakker, doen ons dagelijks ding, gaan naar het werk, komen thuis, eten en kijken de rest van de avond televisie (of een andere passieve taak). Allemaal op de automatische piloot. De hersenen worden niet uitgedaagd. Maar hersenen zijn een spier en die moeten getrain worden! Dus maak eens andere foto's als normaal zodat je zorgt dat je jezelf uitdaagt.

Perfectionisme is niet altijd slecht en Heel lastig om af te leren. Maar kan ook een 'muur' vormen voor creativiteit.
Als je altijd zoekt naar die perfecte foto, mis je duizend andere zaken om creatief te worden.
Dus laat dat eens los in  je foto's en maak er gewoon.

Be curious! Wil jij op creatief gebied groeien, is dit één van de belangrijkste aspecten. Wees nieuwsgierigheid en je ontwikkel de kwaliteit om te zien wat andere mensen niet zien, om verbanden te maken die niemand anders maakt en heb je stof om je foto's spannender te maken.

En tenslotte, maak zo vaak als het kan een wandeling. Laat de wereld voor wat het is, en geniet van wat je ziet om je heen.
Intussen is het heel leuk om paddenstoelen te fotograferen ;-)

Met wat extra creativiteit maak jij je eigen heerlijke wonderlijke wereld van paddenstoelen.............................