Zoek de kunst in jezelf.....                 

Fotograferen op straat.....

Een kunst op zich? ...Jazeker, als je niet alleen wilt registreren. Hoe mooi is het als jouw foto de kijker een verhaal kan laat bedenken. Als je deze kunst afzet tegen natuurfotografie moet je bekennen dat deze soort van fotografie zorgt voor unieke foto's. Alledaagse beslommeringen, intieme, chaotische, humoristische momenten zien die je uit het niets ziet ontstaan. Gewoon het leven fotograferen. Fotografie met een soort van spanning en tevens spontaniteit. Elke dag zijn mensen anders. Daarnaast scherpt het je vaardigheden en leer je ook nog anticiperen op het gebied van fotografie. Het helpt je zelfs in andere soorten fotografie om je skills te verbeteren.

Het thema straatfotografie is onuitputtelijk, mensen in drukke straten, steegjes, winkels, stations, pleinen, enz... Voeg daar je verschillende lenzen aan toe en je bent nog lang niet klaar... Net als de natuur heeft ook de stad zijn getijden. De morgen, middag, en de avond.

Als ik fotografeer op straat, fotografeer ik vaak reflexmatig... Ik zie iets in een ooghoek en knip gewoon. De interactie tussen mensen vind ik prachtig om te zien. Ik probeer daarbij rekening te houden met compositie, kleuren of lijnen. Maar vaak wordt het een uitsnede als ik thuis mijn foto's kan nabewerken omdat de momenten weer zo voorbij zijn. Dan zie ik de tegenstellingen in de foto vaak pas goed en kan ik hele verhalen over de foto's verzinnen.


Als je het zo bekijkt krijgen je foto's een diepere betekenis.....
Ik hield op 9-12-2017 mijn eerste workshop straatfotografie. Wil meer weten over deze tak van fotografie of wil jij lef ontwikkelen en het avontuur aan gaan om op straat te leren fotograferen?
Kijk dan op mijn pagina straatfotografie.