Zoek de kunst in jezelf.....                 

Ik verklaar de liefde........

Zomaar gaan fotograferen en wonderwel lukt het. En elke keer opnieuw als je er op uit trek ben je ervan overtuigd dat je de mooiste foto gaat maken.
Het lijkt als van nature te gaan...........

Wat is het boeiend die voortdurende zoektocht. De moed te hebben om dingen te doen die je anders niet zomaar zou doen. Gedreven zijn om steeds nieuwe vensters te vinden en nieuwe inzichten te verwerven voor je foto's.

Het lijkt wel een soort van heilige drie-eenheid; Creativiteit en talent  ( wat ze zeggen dat het aangeboren is.....Al ben ik het daar niet over eens )
een dosis vakmanschap (dat verworven moet worden) en doorzettingsvermogen ( ijver, ambitie en vechtlust).

Maar het zou prachtig zijn als je steeds als zo'n drievoudig natuurfotograaf kan roepen. "Eureka" ik heb het gevonden. Mijn stijl mij ding, mijn foto's.
Tja...... Het lijkt dan wel op een liefdesverklaring niet.....

Maar het is VEEL veel en vele malen leuker als je blijft zoeken, risico's durft te nemen, steeds opnieuw avonturen aangaat, steeds iets nieuws blijft vinden enz. over en met je foto's. Het is ook leuk als je van tevoren niet weet hoe je foto gaat worden. Dat is nu precies hoe het in de praktijk werkt.

Je probeert met je foto's mensen te verrassen. Daar gaat ook heel wat denkwerk in het veld vooraf, soms speuren en tasten, soms lukken en mislukken. Een foto is een indruk van wat jij ziet, als een soort impressie.

Een mooie foto trekt je aandacht en je kunt er naar blijven kijken. Een goede foto is geen afbeelding van wat je ziet, maar het beeld moet "kloppen" en in "evenwicht" zijn. Een foto zegt soms hoe jouw kijk is naar dingen, en kun je dan je horizon verbreden? Als je dat doet ontstaat naar mijn menig de liefde voor fotografie en de liefde voor de vele verscheidene onderwerpen.

Liefde voor je onderwerp begint met het aanschouwen van de pracht ervan. Daarna zorgvuldig gefotografeerd. Dat is wat de liefde is in mijn optiek.
Vandaag verklaarde ik deze bruinrode heidelibel de liefde.........