Zoek de kunst in jezelf.....                 

Inzoomen op de wereld om je heen.........

Stap eens op de natuur af en kijk eens goed. Macrofotografie is een fascinerend onderdeel van het technieken spectrum dat fotografie rijk is.
Je kunt het mogelijk maken om alledaagse onderwerpen op een hele specifieke manier vast te leggen. Het kan fantastische foto's opleveren.

Beginnen met macrofotografie kost relatief weinig geld, voorbereiding en planning in het begin. Een wandeling door de natuur levert al veel onderwerpen op om te fotograferen. Daag jezelf eens uit en maak foto's waar je trots op bent. Om je te inspireren doe ik je wat tips van de hand.

1. Het aanschaffen van een macro-lens is een goede investering als je meer sfeer wilt en meer wilt werken met scherptediepte in je foto's.
2. Maak goed gebruik, of leer goed gebruik te maken van je camera instellingen.
3. Om een goede belichtingssituatie te bereiken is het een goed idee om te leren werken met verschillende situatie en instellingen.
Gebruik je creativiteit of leer creatiever te worden hierin.
4. Leer van de instellingen van je foto, om ze vaker te gebruiken.
5. Kies het gedeelte waarop je nadruk wilt leggen en stel daarop scherp. Wanneer je een grote diafragma opening kiest, levert dat dit een smal scherptegebied op. Dit geeft een ruimtelijk effect aan je foto's.
6. Bloemen zijn goed om te beginnen met macrofotografie. Een bloem in close-up ziet er mooi uit. Maar wees creatief en kijk ook verder.
7. Zonnige omstandigheden leveren vaak harde schaduwen op. Probeer het licht te verzachten door een wit doek of ga juist met bewolking fotograferen.
8. Laat niet toe dat je teveel went aan een dezelfde werkwijze en lens. Maak eens een rigoureuze verandering en kijk steeds goed naar je resultaten.

Maar onthoudt dat de apparatuur waarmee je fotografeert maar een klein onderdeel is van fotografie. Dat houdt dus in dat dat ook maar voor een deel resultaat heeft op je foto's en op je eindresultaat. Want je leert betere foto's te maken als je anders leert kijken, te doen en te oefenen. Je ontdekt wat er anders kan, anders moet en maakt een start om zelf creatiever te worden.

SprinkhaanMaar zorg dat je bovenal geniet!