Zoek de kunst in jezelf.....                 

Met enig triomf fiets ik naar huis...................

De laatste kilometer naar huis onderneem ik met triomf.  De gedachte aan de ochtend, vervult me met een warm gevoel. Ik drink het laatste beetje water op als ik fiets. Ik verheug me altijd op het bekijken van de foto's die ik gemaakt heb, en probeer te visualiseren wat ik allemaal gezien heb.

Ik had zo'n ochtend van als je moet dan moet je! Ik moest er op uit om te fotograferen.
Het weer had ik goed ingeschat en was uitstekend voor het uitsluipen van libellen. Het was een ochtend boven verwachting, ik kwam er heel veel tegen............. Ik koos een mooi exemplaar die zojuist uit zijn larvehuidje kroop. Zo mooi en bijzonder. Ik realiseer me dat dit proces een zeer kwetsbaar moment in het leven van en libel, het gebeurt daarom ook morgens heel vroeg.

Een prachtige viervlek, het is een algemene libel, maar ik vind ze erg mooi. Vier vlekken halverwege de vleugel, dus goed herkenbaar. De vrouwtjes en de mannetjes lijken wel ernstig op elkaar. Je ziet alleen een klein verschil tussen de aanhangselen aan hun staart. Hun biotoop is vennen waar het water zuur is. Ze vliegen van mei tot augustus en zijn een van de eerste in het vroege voorjaar.

Opvallend is dat bij deze libellen in het achterlijf vaak luchtbellen zichtbaar zijn? Ik heb de tijd genomen om alles eens goed te bestuderen.
Onder het opdrogen zie je regelmatig dat ze vocht afdrijven met het achterlijf? Nieuwsgierig als ik ben, zou ik dit heel graag te weten komen wat dit precies is.........Maar dat antwoord heb ik nog niet kunnen vinden.

 Het was een vruchtbare morgen waar ik nu nog van geniet. Ik heb deze morgen heerlijk mee laten slepen door deze viervlek en wat ik in hem
 zag. Zoiets moois in de natuur dat raakt mij nu echt............