Zoek de kunst in jezelf.....                 

Natuurlijke kleuren onderweg ......

Heerlijk zo'n ochtend waarop je al heel vroeg op staat, om ook weer op tijd naar huis te kunnen als de hitte komt. Lekker gezond aan de wandel in de natuur en fotograferen wat je tegen komt. Heerlijk creatief bezig zijn. Alle kleuren van de regenboog zijn vertegenwoordigd als je rond kijkt in dit seizoen. Bekijk je de dieren goed dan zie je dat alle dieren gebruik maken van kleur. Elk dier gebruikt kleur op een andere manier, als schutkleur, waarschuwingskleur, afschrikkleur of als pronkkleur. De natuur is erg kleurrijk op dit moment en dat staat mij wel aan. Enkele kleurrijke zaken van vanmorgen........voor de lens.

Een Nimf van de sabelsprinkhaan in een later stadium.  Een geweldige springer en al gauw gevlogen bij verstoring. Ze zitten prachtig in elkaar.

De meeste jonge tijgerspinnen weten nog geen zigzagdraad te weven in hun web.  Deze staat aan de rand van de volwassenheid.
Hij zat prachtig tussen het geel......, ik had nu vast te doen met een vrolijke tijgerspin. ;-)

Het heideblauwtje man bezoekt even gauw de klaver. Indrukwekkend blauw die mannen. In het wetenschappelijke en natuurkundig juiste kleursysteem is een complementaire kleurenparen; Geel en blauw. De natuur is vanzelf harmonisch..........

Waarom......nou daarom.
De man heeft opvallende kleuren om te zorgen dat hij paart en voor nageslacht zorgt. Het Heideblauwvrouwtje, minder opvallend omdat zij de eitjes moet leggen en daar tijd voor nodig heeft. Wat zie ik ze zo ook graag, gewoon heerlijk tussen het groen. ( geel dan in dit geval )
De kleuren en de natuur gebruiken laten goed het verhaal zien van deze kleine wezentjes...... Om 9.00u wordt het al aardig warm en de zon staat hoog.
Ik besluit een ontbijt te gaan maken en terug te gaan voor een heerlijke bak koffie.

Maar dan kom je langs een veld met deze prachtige klaprozen een bloem maar mijn hart....... Het meest geliefde onkruid wat er bestaat.

Vond deze prachtig klaproos die diende op de wind.....Vurig rood met zijdezachte bloemblaadjes. Een heerlijke kleurrijke natuurbeleving........