Zoek de kunst in jezelf.....                 

Even voor stellen...

Waarom fotografeer ik graag in de natuur en heb ik de drang om dit door te geven. Als kind was ik altijd al buiten te vinden, maar na de verhuizing naar Oud Gastel ervaarde ik meer rust omdat ik zogezegd buiten ging wonen. Ik ontdekte de charmes van het platteland en kreeg oog voor de natuur. Cultuur en natuur kunnen prima samen gaan en is zeker geen minderwaardige natuur. De mooiste gebieden zijn vaak ontstaan door de invloed van de mens. Dat heeft natuurlijk ook zijn keerzijde. Maar er is genoeg waar we als Nederlander trots op kunnen zijn. Oerbos wat plaats heeft gemaakt voor akkers, weiden, veengebieden, bossen en plassen. De nieuwe cultuur en natuur zijn verweven in vaak boeiende landschappen.

Toen ik aandacht kreeg voor fotografie, ontstond ook de passie om de natuur vast te willen leggen. De natuur is een groot decor.
Ik wilde die schoonheid terug laten komen in mijn foto's. Daarvoor moest ik wel in de stof van fotografie duiken en bleek dat er veel te doorgronden was. Ik ben zeker geen techneut en wil dit ook niet worden. Om de technische stof beter te kunnen begrijpen, heb ik hem voor mezelf deze zo simpel mogelijk gemaakt. Op deze manier kon ik plezier houden in fotograferen, wat ik erg belangrijk vind. Dat geef ik dan ook door in mijn workshops, het is niet zo moeilijk als sommige stellen.

Het fotograferen in de natuur bied mij rust en als ik op pad ga is dat tijd waarin ik helemaal mezelf kan zijn, zonder druk van de huidige maatschappij. Door mijn zintuigen allemaal te gebruiken wordt de natuur een grote inspiratiebron, als ik dit combineer met creativiteit, dan ga ik glunderen. Wil je mee kijken in mijn portfolio dan vind je daar mijn stijl en mijn voorkeur in de foto's terug.

Door veel te fotograferen en te willen weten wat ik tegenkwam op mijn avontuur, leerde en leer ik over de natuur en besefte uiteindelijk ook dat de natuur het begin is van ons bestaan en dat de mens hem door aanraking heeft veranderd. De natuur zelf is onaangeroerd en oorspronkelijk.
Ik besefte dat bewustwording nodig is en essentieel om in de toekomst de natuur die we hebben te behouden. Ik kreeg steeds meer de drang om dit uit te willen dragen om de mensen ook te laten ontdekken hoe mooi de natuur is. Dat is ook een van de reden dat ik gestart ben met het organiseren van workshops fotografie in de natuur.


Er ontstond er bij mezelf al gauw een passie voor macrofotografie en zoals William Rutten zei na het insturen van mijn portfolio: " Wow Anita, wat een   kleuren! Het zijn gewoon schilderijtjes allemaal, zo prachtig gedaan! Terecht een hele populaire vorm van fotografie en jij beheerst hem tot in je vingertoppen! En toen ik met mijn portfolio tussen de portret en mode fotografen op de olympus dat stond vertelde Brendan de Clerq me; "Dit is echt iets voor aan de muur, het is net kunst. Heb je meer van deze soort werken? Daar moet jij je handelsmerk van maken." ben ik wel overtuigd dat ik artistieke talenten bezit. Die talenten wil ik beter gaan benutten. Dus ga ik binnenkort een kunsttraject volgen, wat zeker invloed zal gaan hebben op mijn workshopaanbod.

Mede door de feedback van mijn cursisten weet ik dat mijn workshops succesvol zijn en ik goed uitleg, stof makkelijk kan overbrengen en anderen kan inspireren tot het maken van betere en/of andere foto's. Wil je meelezen wat de deelnemers vonden van mijn workshops dan vind je dat onder deze link: waarderingen. Maar ik schuw andere soorten van fotografie niet omdat ik overtuigd ben dat je die nodig hebt om je fotografische blik te ontwikkelen.

Ik blog, vlog, fotografeer en onderneem dus in de natuur, met het doel mensen te inspireren en te leren over de fotografie en natuur en ook hun artistieke kant te laten ontdekken. Mijn gedachte hierover is; als ik mensen leer fotograferen in de natuur dat ik ze iets waardevols in handen geef. 
Zij geven vanzelf de liefde die ze ontdekken voor de natuur door aan anderen. Want in mijn optiek kun je de natuur pas iets teruggeven als je er eerst van leert houden..........

Wil je nog meer ontdekken over mijn, bekijk dan het onderstaande filmpje.